הרקע לתוכנית הניסיונית
ההודעה על התוכנית הניסיונית מגיעה לאחר שגוגל חשפה בשנה שעברה שהיא חסמה יותר מ-1.9 מיליארד אפליקציות זדוניות מחנות Google Play בשנת 2019, וכן שהיא הפעילה בדיקה בזמן אמת של Play Protect כדי להגן על הורדות האפליקציות מפני תוכנות זדוניות.
עם זאת, גוגל אומרת שהונאות משתמשים קורות באמצעות בטקטיקות שונות כדי לשכנע את משתמשי טלפונים Android לנטרל את הגנות האבטחה שלהם ולהתעלם מאזהרות פעילות למול תוכנות זדוניות, הונאות ותביעות דיור פישינג. באמצעות השיטות הללו, פושעי הסייבר יכולים לקבל בידם בקלות קודי אבטחה, סיסמאות ומידע כספי.
לפי גוגל, 95% מהתוכנות הזדוניות בטלפונים Android מגיעות ממקורות חיבור לאינטרנט בצורה חיצונית, כמו יישומי הודעות, מנהלי קבצים ודפדפנים ואלמנטים שמשתמשים לוחצים ונחשפים לאיומים.
הפעלת התכונה החדשה
התכונה החדשה של גוגל תנתח ותחסום באופן אוטומטי את התקנת האפליקציות שעשויות להשתמש ברישיונות זמן קיצוניים ושנפגעים בתדירות גבוהה בהונאות כספיות. זה יקרה בכל פעם שהמשתמש מנסה להתקין אפליקציה ממקורות חיבור לאינטרנט בצורה חיצונית.
המערכת תבדוק אם אפליקציה מחוץ לאינטרנט מבקשת ארבע אישורי זמן קיצוניים שנפגעים בדרך כלל להפעלת הונאות: RECEIVE_SMS, READ_SMS, BIND_Notifications ו-Accessibility. במהלך תוכנית הניסיון בסינגפור, המערכת תחסום כל אפליקציה מחוץ לאינטרנט שמצהירה על ארבעת הרשיונות הללו.
המשתמשים יראו הודעה שמעידה כי Play Protect חסם את התקנת האפליקציה באופן אוטומטי. התכונה החדשה תשתמש במודלים מתקדמים של זיהוי סיכונים ובמשאבים חיצוניים מתחומים שונים, כמו רשימת חסימה של הונאות ברחבי העולם, כדי להגן על המשתמשים והמוכרים.
משתמשי Android בישראל
המערכת תבדוק אם אפליקציה מחוץ לאינטרנט מבקשת ארבע אישורי זמן קיצוניים שנפגעים בדרך כלל להפעלת הונאות: RECEIVE_SMS, READ_SMS, BIND_Notifications ו-Accessibility. במהלך תוכנית הניסיון בסינגפור, המערכת תחסום כל אפליקציה מחוץ לאינטרנט שמצהירה על ארבעת הרשיונות הללו. המשתמשים יראו הודעה שמעידה כי Play Protect חסם את התקנת האפליקציה באופן אוטומטי.
Google לא חשפה מתי תסתיים תוכנית הניסיון להונאה או מתי משתמשי טלפונים Android בשווקים אחרים יכולים לנצל את המערכת החדשה הזו. נמשיך לעדכן אתכם.