חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלינה עומדת בפני קריסה?

תגיות
סלינה עומדת בפני קריסה?
סלינה עומדת בפני קריסה?

רשת מתחמי האירוח סלינה, שהוקמה על ידי הישראלים רפי מוסרי ודניאל רודוסביסקי, מתמודדת עם קשיים כלכליים משמעותיים שעלולים להוביל אותה לחדלות פירעון ולהימחק מהמסחר בנאסד”ק. החברה, הידועה בזכות ההוסטלים שלה לנוודים דיגיטליים בדרום אמריקה, נקלעה למצב פיננסי קריטי שמעמיד בסכנה את המשך פעילותה. מאז הנפקתה בשווי של 1.2 מיליארד דולר, צנח ערך מניית החברה ב-95%, וכיום היא נסחרת בשווי של כ-20 מיליון דולר בלבד. הבנק לפיתוח האמריקני (IDB), שהעניק לחברה הלוואה בסך 50 מיליון דולר בשנת 2020, הודיע כי סלינה לא עמדה בתנאי ההלוואה עקב אי תשלום ריבית בסך 450 אלף דולר במועד הנדרש, 15 ביולי.

החברה צברה הפסדים עצומים בשנים האחרונות: בשנת 2022 היא הפסידה 200 מיליון דולר, והגירעון המצטבר בהון הסתכם ב-735 מיליון דולר. נוסף על כך, לבנק המלווה יש בטחונות על חלק ניכר מנכסיה של החברה בדרום אמריקה, מה שמקשה עליה להחזיר את החוב. מניית סלינה נסחרת כיום מתחת למחיר המינימום הנדרש על ידי הבורסה האמריקנית, מה שמעמיד בסכנה את המשך המסחר שלה בנאסד”ק. החברה הודיעה כי לא תפרסם את דוחותיה הכספיים לשנת 2023 במועד הנדרש, מה שמגביר את החשש למצבה הפיננסי. ב-4 ביולי נערך לחברה שימוע בנאסד”ק שבו הציגה את תוכניותיה לחזרה לעמידה בדרישות, אך טרם התקבלה תשובה לגבי המשך פעילותה.

לפני מספר חודשים הודיעה סלינה על הכנסת שותפה אסטרטגית, חברת אוספריי, שהשקיעה עד כה 35 מיליון דולר בחברה. בנוסף, החברה סגרה 11 אתרים לא רווחיים ופיטרה 350 עובדים במסגרת תוכנית הבראה. עם זאת, הכספים שהושקעו עד כה לא הספיקו לשיפור משמעותי במצבה הכלכלי. מבקרי החברה טוענים כי הטעות המרכזית הייתה בראייה ניהולית שגויה, שהתבססה על גישה של סטארטאפ שמוכן לוותר על רווחים לטובת התרחבות מהירה. גיוסי ההון האחרונים, שכללו הפשרה של 52% ממניות החברה והבטחות למשקיעים לרכישת מניות בתמורה להנחות באתרי הנופש של החברה, דיללו מאוד את האחזקה של המייסדים, שכיום מחזיקים בפחות מ-10% ממניות החברה.

ביום שישי האחרון צנחה מניית סלינה ב-16.6% למחיר שמתקרב למחיר השפל בו נסחרה מוקדם יותר השנה. לאחר מחיקה של כמעט כל השווי של החברה תוך פחות משנתיים, מנייתה עלולה להימחק בקרוב ממסחר בנאסד”ק והחברה עלולה להגיע לחדלות פירעון. שווי החברה, המפעילה מתחמי אירוח ברחבי העולם, מגיע היום ל-25.7 מיליון דולר בלבד, זאת פחות משנתיים לאחר שהשלימה מיזוג לחברת SPAC לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר (942 מיליון דולר בנטרול המזומנים).

סלינה חייבת כעת לגייס הון נוסף ולשפר את מצבה הכלכלי בטווח הקצר כדי להימנע מחדלות פירעון ומחיקה מהמסחר בנאסד”ק. החברה, שהחלה את דרכה בהצלחה רבה בדרום אמריקה, מוצאת את עצמה כעת במצב שבו עתידה הפיננסי תלוי ביכולת לגייס משאבים ולהשיב את האמון של המשקיעים.

תגיות

אהבתם את הכתבה? שתפו

כתבות אחרונות

בינה מלאכותית ו-AI

חדשות רכב

מודעה