בהקשר של הנוף המתפתח של אימוץ מטבעות קריפטוגרפיים, התגלה גילוי מפתיע בנוגע למעורבותו הבלתי צפויה של נשיא ארה”ב לשעבר והמועמד לנשיאות לשנת 2024, דונלד טראמפ. למרות הספקנות הקודמת שלו כלפי מטבעות דיגיטליים, דיווחים אחרונים מצביעים על כך שהוא מחזיק סכום משמעותי, פוטנציאלי של עד חצי מיליון דולר, במטבעות קריפטוגרפיים. העניין החדש הזה בחלל הקריפטו על ידי דמות פוליטית בולטת משך תשומת לב ועורר דיונים על הקבלה הגוברת וההכרה המרכזית של מטבעות קריפטוגרפיים.
גילוי פיננסי חושפני
חשיפת אחזקות הקריפטו של טראמפ נחשפה באמצעות דו”ח גילוי פיננסי שהוגש לסוכנות פדרלית לפני מספר חודשים. דו”ח זה, המשתרע על פני 82 עמודים והוגש למשרד האתיקה של ממשלת ארה”ב באפריל האחרון, מציע פירוט מקיף של נכסיו ומקורות ההכנסה של טראמפ. בין הנכסים הללו, מתגלה גילוי מסקרן: ארנק קריפטו המכיל מטבעות את’ריום בשווי בין 250,000 ל-500,000 דולר.
מיזמי הקריפטו של טראמפ
על פי הערכות פורבס, ארנק הקריפטו הקשור לנשיא לשעבר קשור לאוסף של NFTs (Non-Fungible Tokens) שטראמפ אישר כחלק ממסע הבחירות שלו לנשיאות ב-2024. בשנת 2022, טראמפ השיק אוסף במהדורה מוגבלת של 44,000 NFTs שמציגים אותו בתפקידים שונים כמו גיבור על, קאובוי ואסטרונאוט. מחיר כל NFT היה 99 דולר, והקולקציה כולה נמכרה תוך יום, מה שמוכיח ביקוש משמעותי. לטראמפ היו גם מיזמים מוצלחים עם NFT Inc בפרויקטים אחרים של NFT, מה שמציג עוד יותר את מעורבותו והצלחתו בתחום ה-NFT. זה מדגים את ההצטלבות ההולכת וגדלה של פוליטיקה, טכנולוגיה ונכסים דיגיטליים בנוף הנוכחי.
מיזמי NFT מניבים רווחים משמעותיים
מעורבותו של טראמפ במכירות NFT הניבה תוצאות יוצאות דופן. יחד, שתי מכירות ה-NFT שלו צברו יותר מ-8.9 מיליון דולר בהכנסות. הדו”ח שהוגש מדגיש כי הנשיא לשעבר הרוויח 298,000 דולר מדמי רישוי הקשורים למיזמים אלה. מעניין לציין כי ארנק הקריפטו של טראמפ מקושר לאותה חברה שהקלה על עמלות הרישוי הללו, CIC Digital.
עמדה מנוגדת לגבי מטבעות קריפטו
אחזקות הקריפטו של טראמפ מציגות עמדה מסקרנת מול הצהרותיו בעבר בנוגע למטבעות קריפטוגרפיים. במהלך כהונתו כנשיא ארה”ב, טראמפ הביע ספקנות כלפי נכסים דיגיטליים, וראה אותם נדיפים ועלולים לאפשר פעילויות בלתי חוקיות.
שינוי בהשקפות המפלגות הפוליטיות
אכן, יש ניגוד בין ההסתייגויות של טראמפ ממטבעות קריפטוגרפיים לבין החיבוק ההולך וגובר של נכסים דיגיטליים במפלגה הפוליטית שלו. נציגים רפובליקנים הן בקונגרס והן בסנאט האמריקאי היו מעורבים באופן פעיל בקידום יוזמות רגולטוריות המכוונות לתעשיית הקריפטו. בינתיים, הרשות לניירות ערך בארה”ב (SEC) הגבירה את מאמצי הפיקוח והאכיפה שלה בשוק הקריפטו, במיוחד בנוגע לאישורים של ידוענים והפרות פוטנציאליות של ניירות ערך.
עם זאת, ראוי לציין שפעולות רגולטוריות עדיין לא התייחסו באופן נרחב ל-NFT. בעוד ש-NFTs זכו לפופולריות משמעותית ומשיכה פיננסית, הם נותרו ללא מענה יחסית על ידי אמצעים רגולטוריים ספציפיים. ייתכן שהסיבה לכך היא האופי הייחודי של NFT כנכסים דיגיטליים והמאפיינים המובהקים שלהם בהשוואה לצורות מסורתיות יותר של ניירות ערך. ככל ששוק ה-NFT ממשיך להתפתח, סביר להניח שהרגולטורים יפנו את תשומת לבם לתחום זה וישקלו אמצעים מתאימים להבטחת הגנת הצרכן ויציבות השוק.